Z mouky, tuku, tvarohu a soli vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.
Nadrobno si usekáme libeček, oloupanou cibuli a česnek nakrájíme, dáme na pánev a na másle podusíme. Necháme prochladnout a dáme k mletému masu. Maso pak osolíme, dáme majoránku, pepř, drcený kmín a vejce a podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky a dobře propracujeme. Utvoříme váleček.
Na pomoučněném vále vyválíme těsto do obdélníku, na něj urovnáme masový váleček a všechny okraje a stiskneme.
Dáme na plech vypláchnutý studenou vodou a celou pečeni potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně teplé troubě asi 45 - 50 minut.
Porce sekané v těstíčku ozdobíme snítkami petrželky kudrnky. Sekanou v těstíčku podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.