Skopové maso důkladně očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli s česnekem, přidáme zeleninu a vše osmahneme. K tomu přidáme maso, orestujeme ho, osolíme, opepříme a zalijeme částí vývaru. Přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podléváme vývarem.
Z másla a mouky připravíme orestováním jíšku. Rozředíme ji trochou vývaru, přidáme k masu a 15 minut povaříme. Nakonec přidáme nasekanou majoránku i sardelovou pastu.
Skopové na majoránce nakonec dochutíme solí, kmínem a pepřem. Podáváme s bramborami.