Nejdříve si připravíme 1. těsto. Ze začátku si připravíme sníh z bílků a odložíme ho stranou. Smícháme dohromady měkký tvaroh, žloutky, cukr moučka, rozinky a nastrouhanou citronovou kůru. Potom vmícháme sníh z bílků a vanilkový cukr.
Následně si připravíme 2. těsto. Smícháme cukr moučka, polohrubou mouku, hladkou mouku, tuk na pečení a kakao. Těsto po smíchání zpracujeme do jedné koule. Těsto rozdělíme na dvě poloviny.
První polovinu hnědého těsta nastrouháme na celý plech, poté na celou plochu rozprostřeme 1. těsto (tvarohové) přes nastrouhanou první polovinu hnědého těsta. Na celou tvarohovou vrstvu nastrouháme druhou polovinu hnědého těsta.
Tvarohovou buchtu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.
Skvělou tvarohovou buchtu nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.