Sójové kostky uvaříme 15 minut ve vodě, ve které rozpustíme 1 zeleninový bujón, poté přebytečnou vodu mírně vymačkáme.
Mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a dusíme cca 10 - 15 minut. Přidáme sůl (opatrně), trošku pepře a ke konci dušení mrkev zakapeme šťávou z 1/3 citronu.
Podáváme se 150g brambor uvařených ve slupce.
Vím, že tento recept není nic úchvatného, ale kdo někdy držel redukční dietu, ten ví, že není jednoduché skloubit zdravé, vyvážené a přitom celkem dobře chutnající jídlo, protože jíst jen odtučněné jogurty a tuny zeleniny se prostě dlouhodobě nedá. Doufám, že mé recepty budou aspoň pro někoho inspirací pro zpestření.
Ingredience (v syrovém stavu) jsou psány na 1 porci hlavního jídla při redukci váhy.