0.5 ks | pórek | |
2 lžíce | olivový olej | |
4 ks | červená kapie | |
1 balíček | sójové nudličky | |
2-3 lžíce | Tamari omáčka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý barevný pepř |
Sójové nudličky uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Sladkou červenou papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Pórek také. Wok pánev rozpálíme, přilijeme olivový olej a přisypeme pórek. Krátce opečeme, přidáme papriku a pár minut restujeme za občasného promíchání. Nakonec vsypeme sóju, opět orestujeme, dochutíme pepřem a tamari omáčkou a dobře promícháme. Sójové nudličky na pórku a paprice rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme s rýží jako hlavní chod.
Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem
Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena