Slovácká verze známého receptu na kapustnicu ze Slovenska.
Hodnocení
4.6
/ 5 (42x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
20 g
tuk
40 g
mouka
1 hrst
sušené houby
2.5 dl
kyselé mléko
1.3 l
nálev z kysaného zelí
podle chuti
10 g
cukr
sůl
bobkový list
mletý černý pepř
Postup přípravy
Z tuku a mouky si vysmahneme světlou jíšku a dáme ji stranou.
Nálev z kysaného zelí dáme vařit s kořením a sušenými houbami. Vaříme, až houby změknou. Pak vše zahustíme jíškou a povaříme. Pak polévku odstavíme. Nakonec slováckou kapustnicu zjemníme kyselým mlékem.
Slováckou kapustnicu podáváme s čerstvým pečivem. Do kapustnice můžeme podle chuti přidat uzeninu a brambory.