Máslo ušleháme s rozpuštěnou čokoládou. Jedno celé vejce se 6 žloutky a 5 dkg cukru vyšleháme do husté pěny. Zbývající cukr ušleháme s 6 bílky na hustý sníh. Máslo s čokoládou lehce spojíme s ušlehanými žloutky, přidáme sníh z bílků a nakonec vmícháme hladkou mouku, mleté mandle a kakao.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Korpus pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 40 minut.
Smetanu ke šlehání, med a mléko přivedeme k varu. V této směsi rozpustíme čokoládu, šleháme do vychladnutí a potom všleháme máslo.
Studený korpus rozkrojíme na 3 části. První část natřeme meruňkovým džemem a čokoládovým krémem. Přiložíme druhou část a natřeme opět džemem a krémem. Nakonec přiložíme třetí část a celý dort potřeme krémem. Ve smetaně rozpustíme čokoládu a dort polijeme vzniklou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Slavnostní čokoládový dort podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.