na potření | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
náplň | ||
5 plátků | šunka | |
5 plátků | tvrdý sýr | |
podle chuti | ||
kmín | ||
mák | ||
mletý černý pepř | ||
těsto | ||
1 plátek | listové těsto |
Nejprve si připravíme plát listového těsta a poté jej nakrájíme na trojúhelníky. Sýr a šunku podle vlastního výběru položíme na trojúhelník těsta, klademe je vždy ke spodní straně (základně). Těsto stočíme od základny k vrcholu a vzniklé rohlíčky přeneseme na plech. Rozšleháme vejce a rohlíčky jím potřeme, můžeme je ještě posypat různým kořením na dochucení - kmín, pepř nebo mák. Croissanty pečeme 15 - 20 minut při teplotě 200 °C. Slané croissanty podáváme jako výbornou a křupavou chuťovku k různým příležitostem.
Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty
Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?
Autor:Michael Růžička
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena