Čočku necháme podle potřeby namočenou ve vodě. Vepřovou klobásu nakrájíme na menší slabá kolečka. Oloupanou cibuli s řapíkatým celerem nakrájíme na drobné kousky.
Cibuli s celerem osmažíme a přidáme krájenou klobásu. Necháme prosmažit a zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme propláchnutou čočku a za podlévání vývarem vaříme do změknutí. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme na slabý plát. Z jedné poloviny vykrajujeme větší kolečka o velikosti, která nám vyhovuje. Z další poloviny vykrajujeme kolečka menší, která ukládáme na větší kolečka. Listová kolečka potřeme vejcem rozmíchaným se lžící mléka a pečeme dozlatova.
Každý slaný koláček plníme uvařenou čočkou s klobásou.
Slané koláčky s čočkou a klobásou podáváme teplé nebo vlažné.