Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme a naklepeme po obou stranách. Připravíme si marinádu - smícháme zakysanou smetanu, vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, sušený česnek, čerstvě mletý černý pepř a společně vše vyšleháme v hluboké nádobě.
Do marinády vložíme naklepané vepřové řízky, uložíme do chladu a necháme 12 hodin marinovat. Řízky tak zkřehnou a naberou výbornou chuť. Z marinády maso vyjmeme cca hodinu před vlastní přípravou.
Vepřové řízky obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Poté řízky poklademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk.
Horké smažené vepřové řízky podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.
Jde o velmi chutnou úpravu řízků z vepřového masa, které se dají přichystat dopředu a pak už je příprava velmi rychlá. Podobně lze připravit i kuřecí, krůtí a jiné řízky.