Recept na smaženou krkovičku v mandlovém těstíčku, kterou podáváme s jemnou kaší ze zeleného hrášku.
2 ks | vejce |
60 g | mandle |
400 g | hrášek mražený |
100 ml | smetana na vaření |
2 plátky | vepřová krkovice s kostí |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
hladká mouka | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Plátky masa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a tence rozklepeme. Mandle spaříme vařící vodou a oloupeme. Několik mandlí odložíme stranou na zdobení. Zbytek nastrouháme najemno a promícháme s rozšlehanými vejci. Plátky krkovičky obalíme v hladké mouce, smočíme v rozšlehaných vejcích s mandlemi a velice zvolna propečeme na oleji z obou stran dozlatova. Hrášek uvaříme v malém množství vývaru doměkka a rozmixujeme se smetanou v hladkou kaši, kterou podle potřeby ochutíme solí a zjemníme olejem. Krkovičku smaženou v mandlovém těstíčku podáváme s hráškovým pyré, zdobíme půlkami mandlí, čerstvou zeleninou a bylinkami.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně
Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena