Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a podle chuti okořeníme. Záleží na tom, jak je chceme podávat.
Nakrájené kostky brambor obalíme ve škrobové moučce a spojíme vejcem. Ochutíme solí, pepřem a podle volby ostatním kořením. Postupně vmícháme smetanu tak, aby všechny kousky brambor byly řádně obalené. Necháme asi 5 - 10 minut odležet.
Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje vkládáme po lžíci bramborovou směs a smažíme z obou stran dozlatova. Smažené hrudky necháme okapat na ubrousku a ihned podáváme.
Bramborové smažené hrudky můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu chodu, ale i samostatně jako chuťovku. Bramborové hrudky výborně chutnají okořeněné chilli paprikou nebo ochucené česnekem.