Smetanová zmrzlina z vanilkového lusku s čokoládou.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
7 ks
žloutek
450 ml
mléko
200 g
cukr moučka
1 ks
vanilkový cukr
250 ml
smetana ke šlehání
2-3 lžíce
strouhaná čokoláda
1 ks
vanilkový lusk
Postup přípravy
Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou, přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
Vychladlou směs smícháme s čokoládou a dáme v misce do mrazáku asi na 2 hodiny zamrazit.
Smetanovou vanilkovou zmrzlinu s čokoládou podáváme s čerstvým ovocem a zdobíme šlehačkou.