Nejdříve začneme krevetami. Jejich příprava nám zabere zhruba 15 minut. Krevety si připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme 3 stroužky drceného česneku a restujeme, dokud nezačne zlátnout. K takto připravenému česneku přidáme krevety. Po chvíli přilijeme zhruba 2 lžíce bílého vína a vaříme, až začnou krevety růžovět. Poté přidáme 30 g másla, bazalku, osolíme, opepříme a ještě chvíli vaříme, než se máslo rozpustí. Krevety uchováváme v teple.
Na holandskou omáčku si nachystáme kastrůlek a nerezovou misku, která po vložení do kastrůlku zapadne zhruba do jeho poloviny. Do kastrůlku nalijeme 2 cm vody a přivedeme ji k varu.
Do misky dáme žloutky se lžící citronové šťávy (lze použít i vývar nebo vinnou redukci) a vyšleháme. Misku položíme na kastrůlek a šleháme zhruba dalších 5 minut. Žloutky by měly zhoustnout, ale stále by měly být hladké a lesklé. Poté sundáme misku z kastrůlku a pomalu za stálého šlehání přiléváme rozpuštěné máslo. Šleháme, dokud holandská omáčka nezhoustne. Přidáme sůl a pepř.
Špagety připravíme podle návodu, scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme přelité holandskou omáčkou a krevetami.