Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Opranou petrželku nasekáme s oloupaným česnekem nadrobno. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.
V hluboké pánvi s lžící oleje dáme smažit česnek s nakrájeným kuřecím masem. Po chvíli přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Směs přikryjeme a dusíme pár minut. K měkkým houbám s masem přilijeme smetanu a přidáme odkapané uvařené špagety s částí petrželky. Společně promícháme nejlépe nadhazováním pánve a po stáhnutí smetany odendáme. Porce špaget s kuřecím masem a žampiony rozdělíme ihned na talíře.
Špagety s kuřecím masem a žampiony podáváme posypané zbytkem petrželky a strouhaným parmazánem.