Očištěné žampiony nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme a s očištěným řapíkatým celerem nakrájíme nadrobno.
Žampiony osmažíme na lžíci oleje dozlatova, poté k nim přidáme nakrájený česnek. Po chvilce žampiony odendáme do mísy, přidáme k nim nasekanou petrželku a promícháme.
Do stejné pánve, kde jsme smažili žampiony, vložíme cibuli s řapíkatým celerem. Smažíme, dokud zelenina nechytí barvu. Přidáme loupaná rajčata, pikantní feferonku a sůl. Pánev přikryjeme a dusíme do zhoustnutí. Do hotové omáčky vložíme ochucené žampiony a promícháme. Špagety uvaříme na skus a promícháme s omáčkou.
Špagety s rajčaty a žampiony podáváme posypané nastrouhaným sýrem.