Připravíme si vyšší kastrol. Vyšší kastrol zvolíme kvůli tomu, že špenát rád prská.
Nakrájíme si půlku cibule nadrobno a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji, přidáme rozetřený česnek a promícháme. Poté přidáme zmrzlý špenátový protlak a postupně obracíme do té doby, než se špenátový protlak rozpustí.
Do rozpuštěného špenátu přidáme půl lžičky soli a špetku pepře. Soli můžeme přidat i lžičku, záleží na vás a vaší chutí. Já moc nesolím, proto dávám jen půl lžičky.
Vše důkladně promícháme a povaříme 2 - 3 minutky.
Poté přidáme mléko a opět promícháme a povaříme 5 minut. Za stálého míchaní přidáme strouhanku a povaříme 3 - 5 minut. Nakonec přidáme 4 vejce, které důkladně rozmícháme se špenátem a povaříme dalších 5 minut.
Špenát podle maminky podáváme s knedlíky nebo brambory a masem podle chuti.