Recept na jemné špenátové knedlíčky, které zachutnají v různých polévkách.
Hodnocení
4.1
/ 5 (65x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
1 ks
vejce
2 ks
žloutek
1 ks
cibule
600 g
špenát
1 ks
rohlík
250 g
měkký tvaroh
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
Postup přípravy
Rozmrazený špenát nakrájíme nadrobno. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme také nadrobno. Včerejší rohlík nakrájíme na malé kostičky.
Nakrájený rohlík promícháme s cibulí, česnekem, žloutkem, vejcem, tvarohem, špenátem, solí a pepřem. Špenátovou směs zahustíme moukou a mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky.
Knedlíčky vhazujeme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou.
Špenátové knedlíčky můžeme používat do různých polévek podle chuti.