Pro mnohé je to nepředstavitelné, ale vznikne opravdu výborné jídlo.
Hodnocení
4.7
/ 5 (19x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 ks
vejce
0.5 kg
brambory
1 ks
smetana ke šlehání
1 hrst
šťovíkové listy
podle chuti
sůl
kosti nebo uzené maso
polévková kořenící směs
Postup přípravy
Uvaříme si na kostičky nakrájené brambory. Do vody k bramborám můžeme, ale nemusíme, přidat vyvařit kosti na vyvaření nebo kousek uzeného masa.
Když jsou brambory uvařené, vyndáme kosti, přidáme omytý nasekaný šťovík. Poté zalijeme šlehačkou a rozkvedláme vajíčko. Dochutíme solí nebo kořením do polévek. Odstavíme z plotýnky, aby se šťovík moc nerozvařil.
Tato šťovíková polévka je výborná i studená. Můžeme přikusovat chléb.