Kvásek připravíme tak, že do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíči mouky a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, zbytek cukru, rozpuštěné máslo, vejce, sůl, kvásek a zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny. Připravené těsto na řepáky necháme v teple vykynout.
Mezitím si uvaříme cukrovou řepu doměkka a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Mák umeleme a spaříme horkou vodou. Nastrouhanou řepu smícháme s mákem a skořicí.
Vykynuté těsto na řepáky dáme na vál, rozválíme a nakrájíme na čtverce, poklademe nádivkou a zabalíme.
Staročeské řepáky poklademe na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.