S těstem se perfektně pracuje. Ač jsou štrúdly po upečení křupavější, všem moc chutnají.
Hodnocení
4.6
/ 5 (58x)
Chutnalo
8x
Ingredience
náplň
cukr
rozinky
skořice mletá
nastrouhané jablko
nasekané ořechy
těsto
4 lžíce
olej
125 ml
voda
250 g
hladká mouka
na potření
mléko
Postup přípravy
Suroviny zpracujeme v těsto a necháme odležet.
Připravíme si náplň. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy - vše v množství, jak komu chutná.
Z těsta vyválíme placky, které plníme jablky a balíme do štrúdlů. Před pečením je potřeme mlékem.
Štrúdly od babičky pečeme v troubě na 180 - 200 °C. Nejlepší jsou odležené do druhého dne, ale u nás vždy zmizí hned po upečení.