Papriky podélně rozkrojíme. Vybereme z nich semeníky a čisté papriky rozložíme na plech obložený papírem na pečení. Pod grilem nastaveným na nejvyšší výkon je pečeme, dokud na nich nezčerná slupka.
Papriky zabalíme do fólie a 10 minut necháme zapařit. Stáhneme z nich slupku a dužinu nakrájíme na menší kousky.
Nektarinky umyjeme a zbavíme jader. Dvě z nich oloupeme. Stonky celeru opláchneme a stáhneme z nich tenkou slupku s vlákny. Oloupané nektarinky, stonky celeru a papriky vložíme do mixéru. Všechno zalijeme vývarem a rozmixujeme. Polévku podle chuti dosolíme, okořeníme a necháme vychladnout.
Poslední nektarinku a stonek celeru pokrájíme na drobné kostky a promícháme s koriandrem. Směs před podáváním rozdělíme do misek a zalijeme polévkou.
Studenou paprikovou polévku s nektarinkami podáváme se slanými tyčinkami obalenými sušenou šunkou.