Recept na omáčku ze švestkových povidel, která nejlépe doplňuje pečenou zvěřinu, jehněčí či vepřový uzený jazyk.
Hodnocení
3.9
/ 5 (7x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
20 g
máslo
1-2 lžíce
rum
200 g
povidla
1 lžíce
hladká mouka
podle chuti
cukr
sůl
skořice mletá
citronová kůra
mletý hřebíček
Postup přípravy
Máslo rozehřejeme v kastrolku, přisypeme prosátou hladkou mouku a na nízkém plameni pár minut opékáme. Do jíšky postupně zašleháme vodu, pak přidáme švestková povidla, citronovou kůru, sůl, cukr a veškeré koření podle chuti.
Švestkovou omáčku povaříme asi 20 minut, aby se všechny chutě dokonale spojily. Před podáváním vmícháme do omáčky rum.
Švestková omáčka z povidel skvěle doplní masové pokrmy.