V kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání opražíme, až bude zásmažka světle zlatá. Zalijeme studeným mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Směs stále mícháme a na mírném ohni necháme asi 10 minut houstnout. Pak omáčku sejmeme z plotny a necháme z části vychladnout.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky postupně zapracujeme do omáčky, přidáme nastrouhaný ementál i parmazán. Nakonec přidáme sezamová semínka (1,5 lžíce) a zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh.
Směs na sýrové suflé rozdělíme do 4 středních a hlavně vyšších formiček, které vymažeme máslem. Posypeme zbylým sezamem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut. Pak teplotu zvýšíme na 200 °C a sýrové suflé dalších 20 minut dopékáme. Vyběhne nám a bude mít zlatavý povrch.
Sýrové suflé se sezamem podáváme vzápětí po přípravě, nesmíme nechat chladnout, kleslo by a ztratilo na chuti.