Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky, které ještě rozkrojíme napůl. Plátky kýty naklepeme, malinko osolíme a na krajích nařízneme. Naložíme do marinády z oleje, hořčice a sójové omáčky. Necháme marinovat asi 2 hodiny.
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme a necháme vychladit. Podle chuti je můžeme oloupat nebo i se slupkou nakrájet na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka nebo proužky.
Rozehřejeme hlubší pánev s trochou oleje a naloženou kýtu zprudka osmahneme. Vyjmeme a na vypečený tuk vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova i s kolečky brambor. Asi po 7 - 8 minutách vmícháme kostku lučiny se zakysanou smetanou a promícháme. Ochutíme bylinkovou solí a pepřem, odstavíme.
Malé mističky nebo velkou zapékací mísu vyložíme bramborovou směsí, na to poklademe plátky masa a zlehka je potřeme majonézou. Mírně podlijeme. Přikryjeme alobalem nebo pokličkou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Vepřovou kýtu s brambory podáváme jako hlavní chod, ke kterému přidáme už jen čerstvou nakrájenou zeleninu nebo salát.