Polníček a rukolu lehce omyjeme a necháme oschnout. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, zakápneme citronovou šťávou a rychle orestujeme na lžičce oleje. Necháme vychladnout.
Česnek sloupneme a nakrájíme na jemné kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí játra omyjeme, osušíme a opečeme z obou stran na másle. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.
Zálivka: Do misky vložíme pokrájenou cibulku, česnek, přilijeme citronovou šťávu, osolíme a osladíme. Až se cukr rozpustí, přidáme olivový olej a necháme rozležet.
V servírovací míse promícháme polníček, rukolu, žampiony a játrové proužky. Salát z polníčku a rukoly s kuřecími játry zalijeme zálivkou, ozdobíme rajčaty, petrželkou a ihned podáváme.