Brambůrky pečené v troubě recept
Brambůrky pečené v troubě, okořeněné a posypané nasekaným zeleným koprem nebo pažitkou, to je opravdu pochoutka. Můžete k nim přidat svůj oblíbený dip. A recept je vážně jednoduchý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1kg menších stejně velkých brambor
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- olivový olej
- čerstvý kopr (pažitka, petrželka)
- dip podle chuti
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory ve slupce důkladně omyjeme a naskládáme na plech vymazaný olivovým olejem. Pokapeme je olejem a v předehřáté troubě pečeme asi 90 minut doměkka.
Po upečení každý brambor rukou trochu zploštíme, naskládáme je na pánev s rozpáleným olejem, osolíme, opepříme, posypeme špetkou papriky a opečeme po obou stranách dozlatova.
Podáváme horké, posypané vybranými zelenými bylinkami.