Čokoládové preclíky recept
Čokoládové preclíky a dobrá káva nebo čaj, to je skvělá odpolední svačina. A možná i nedělní snídaně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g čokoládové polevy
- 125 g Hery
- 1 vejce
- 250 g hladké mouky
- 75 g cukru krupice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- hrubozrnná sůl
Způsob přípravy
V míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým extraktem, přidáme vejce a Heru. Vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové folie a uložíme na hodinu do chladna. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Po hodině těsto rozdělíme na díly, z nich vyválíme válečky silné asi 1,5 cm. Z válečků vytvarujeme preclíky. Na vymazaný plech preclíky rozložíme a v předehřáté troubě je pečeme asi 15 až 25 minut.
Po upečení preclíky necháme úplně vychladnout a pak je namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy. Posypeme je zrnky hrubozrnné soli, polevu necháme úplně ztuhnout a můžeme si pochutnávat na sladké svačince.