Zapečená zelenina s koprem recept
Zapečená zelenina s koprem, smetanou a sýrem je jídlo pro labužníky. Pokud se neobejdete bez masa, může to být báječná příloha.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 květáku
- 1 mladá cuketa
- 1 červená kapie
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1/2 žluté cibule
- 1 mrkev
- 1 kedlubna
- 1 stroužek česneku
- 3 vejce
- 100 ml sladké smetany
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 80 g čedaru
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V osolené vodě 3 minuty povaříme květák rozebraný na růžičky a vodu scedíme. V pánvi zahřejeme lžící oleje, přidáme tenké proužky nakrájenou cibuli, omytou a na kousky nakrájenou mrkev a oloupanou kedlubnu. Krátce orestujeme až cibule zesklovatí, přidáme utřený česnek a když se rozvoní, pánev stáhneme z plotny.
Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno naskládáme malé růžičky květáku. Všechny papriky zbavíme semen a nakrájíme je na proužky. Nasypeme je do mísy, přidáme směs z pánve, všechnu zeleninu zlehka promícháme a navrch rozložíme na tenké plátky nakrájenou cuketu.
Vejce rozšleháme se smetanou a hladkou moukou, přidáme kopr, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Připravenou zeleninu touto směsí zalijeme a v předehřáté troubě pečeme 30 až 40 minut.