Švestková povidla bez míchání... recept
Postup přípravy. Omyté švestky zbavíme pecek a stopek, rozloupáme, posypeme cukrem, polijeme octem a uložíme na 12 hodin na chladné místo. Vložíme do kastrolu a vaříme na velmi malém plameni asi 4-5 hodin. Nesmíme však směsí míchat.
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání...
Švestková povidla bez míchání recept
Švestky vložíme do širokého kastrolu, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu. Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě BEZ MÍCHÁNÍ 4-5 hodin. Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic. Můžeme přidat špetku Sorbanu proti plísni.
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání
Pečená švestková povidla recept
Švestky opláchneme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Pokud plech před pečením vyložíme pečicím papírem, který nejprve pomačkáme pod tekoucí studenou vodou, ušetříme si tím práci s mytím. Pokapeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250 °C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme.
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla
Švestková povidla v troubě recept
Postup přípravy. Švestky pomeleme na masovém mlýnku (lze nechat i rozpůlené, ale pečou se delší dobu). Dáme do pekáče (velký pekáč je půl dávky), zasypeme cukrem, zalijeme octem, přikryjeme utěrkou a necháme 12 hod. rozležet. Pak dáme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 5 hodin, když je šťáva
Podobné recepty jako Švestková povidla v troubě
Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Ochucený švestkový rozvar pečeme pekáči, nebo kastrolu bez pokličky v troubě při teplotě 160 až 170 stupňů. Tenhle proces může trvat 4–6 hodin, protože povidla musí dostatečně zhoustnout. Jednou za hodinu je třeba hrnec z trouby vytáhnout a povidla promíchat, aby se na povrchu netvořila krusta.
Podobné recepty jako Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Švestková povidla recept
Švestky omyjeme, vypeckujeme a umeleme na masovém strojku. Dáme do většího hrnce, přidáme cukr, ocet, nastříhaný lusk vanilky, kůru z citrónu, zamícháme a necháme 24 hodin stát. Pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání až povidla zhoustnou. Přidáme rum a dáme teplé do sklenic, zavřeme víčkem.
Podobné recepty jako Švestková povidla
Povidla pečená v troubě recept
Zmírníme teplotu na 50 °C a pečeme 8-10 hod (nejlépe přes noc). Pak povidla můžeme, ale nemusíme, rozmixovat. Horké plníme do čistých a suchých skleniček a na povrch každé nalijeme lžíci rumu. Dobře očistíme hrdla sklenic, zavíčkujeme a obrátíme asi na 5 minut dnem nahoru.
Podobné recepty jako Povidla pečená v troubě
Švestková povidla bez míchání
doba přípravy: 300 minut. obtížnost: snadné. 1 / 4. 4 fotografie. Nahrát fotku. Suroviny. 4 porce. 1,50. dl ocet. hnědý rum. skořice. švestky 2,5 kg nebo rynglí. badyán. 350. g cukr. Postup přípravy receptu. 1. Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do ch
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla
Dělám povidla ze 4 kg švestek,rozemelu, přidám 1,25 dcl octa a 0,2-0,5 kg cukru. vše nechám do druhého dne a potom 4 hod.peču v remosce bez jakéhokoliv míchání.Potom plním do sklenic.Švestky se nikdy nepřipálí a povidla vydrží několik let.
Podobné recepty jako Švestková povidla
Domácí povidla
doba přípravy: neuvedeno. obtížnost: střední. Nahrát fotku. Suroviny. počet porcí: neuvedeno. 3. kg švestky. 1. kg cukr krystal. 1,50. dl ocet. Postup přípravy receptu. 1. Švestky vypeckovat a dát do předem vymazaného hrnce, promíchat s krystalovým cukrem a octem, zakrýt a nechat přes noc odpočinout
Podobné recepty jako Domácí povidla
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez míchání - recept: Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do chladu. Pak ovoce vložíme do teflonového hrnce a vaříme 4-5
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání
Povidla recept
Postup přípravy. Vyloupané švestky smícháme a octem, cukrem a necháme do druhého dne. Dáme do trouby péct nejprve na 200-220°C a asi po hodině ztlumit na 150-180°C. Děláme asi 3 a půl hodiny. Potom rozmixovat dát do sklenic, zalít rumem a zavíčkovat. Uvařeno. Přidat do oblíbených (67×) Přidat poznám
Podobné recepty jako Povidla
Švestková povidla rychlá recept
Postup přípravy. Vypeckované švestky dáme do hrnce - já je dělala v titanové pánvi wok aby se nepřipalovala, přidáme všechny suroviny a rozmixujeme vše v pánvi "tyčákem". Pak na mírném ohni vaříme asi 3 hodiny, občas promícháme a nakonec plníme horké do sklenic. Poznámka autorky receptu. Dávka stačí
Podobné recepty jako Švestková povidla rychlá
Povidla pečená v troubě recept
Varianta 1: Zmírníme teplotu na 150 °C a pečeme asi 4 hodiny. Necháme zchladnout, pak rozmělníme tyčovým mixérem nebo šťouchadlem na brambory (většinou to není vůbec třeba) a pokud povidla nejsou dostatečně tuhá, přendáme je do kastrolu a na mírném ohni za občasného míchání vaříme do zhoustnutí.
Podobné recepty jako Povidla pečená v troubě
Švestková povidla bez míchání stránka 4
Švestky vložíme do širokého kastrolu, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu. Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě BEZ MÍCHÁNÍ 4-5 hodin. Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic. Můžeme přidat špetku Sorbanu proti plísni.
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání stránka 4
Švestková povidla bez míchání recept
Švestky vložíme do širokého kastrolu, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu. Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě BEZ MÍCHÁNÍ 4-5 hodin. Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do sklenic. Můžeme přidat špetku Sorbanu proti plísni.
Podobné recepty jako Švestková povidla bez míchání
Pečená hrušková povidla bez míchání
Polijte octem, vše promíchejte a dejte péct na 200–250 stupňů do trouby. DŮLEŽITÉ: Během pečení ani jednou nemíchejte! Pečte 20–25 minut. Po této době na hrušky nasypte rovnoměrně 250 g cukru a znovu dejte péct na 15 minut. Poté opět přisypte 250 g cukru a znovu je na dalších 15 minut dejte do troub
Podobné recepty jako Pečená hrušková povidla bez míchání
Původní švestková povidla recept
Desatero rad na téma povidla: Snadno je připravíme z čerstvých švestek, hrušek i jablek Pečená švestková povidla: Dokonalá domácí zavařenina, která se nikdy neztratí! Šťavnaté švestky vyčistí střeva, zklidní nervy a dokonce pomůžou i s hubnutím!
Podobné recepty jako Původní švestková povidla
Pečená švestková a jablečná povidla
Ovoce omyjeme a zbavíme pecek (jablka oloupeme a zbavíme jadřinců), nakrájíme a dáme do hlubšího pekáče. Pokapeme octem a vložíme do vyhřáté trouby. Jak na domácí povidla. Pečeme na 250 °C 25 minut bez míchání. Pak otevřeme troubu, posypeme ovoce polovinou cukru a pečeme dalších 15 minut, opět bez m
Podobné recepty jako Pečená švestková a jablečná povidla
Švestková klevela recept
Švestky vyloupeme, promícháme s cukrem a necháme přes noc uležet - pustí šťávu. Potom vaříme na mírném ohni 4-5 hodin a NEMÍCHÁME. Nakonec rozšleháme a plníme teplé do sklenic. Uzavřeme a otočíme dnem nahoru. Poznámka autorky receptu. Jsou opravdu výborná. Uvařeno. Přidat do oblíbených (14×) Přidat
Podobné recepty jako Švestková klevela
Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí
Postup přípravy. Předehřejte troubu na 180 °C. Omyjte a vypeckujte švestky, přendejte je na plechy. Rozložte je tam rovnoměrně. Posypte cukrem, stačí troška, pokud jsou sladké. Přidejte skořice a badyán. Vložte plechy do trouby a pečte (zeshora i zezdola) švestky do změknutí, asi hodinu. Brzy vypust
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí
Švestková zmrzlina recept
2 lžíce cukru. 3 ks hřebíčku. 200 ml smetany ke šlehání. 2-3 lžíce medu. 100 ml hustého bílého jogurtu. 3 lžíce mandlového griliáše. Mandlový griliáš: 100 g neloupaných mandlí. 100 g cukru krupice. 4-8 lžic vody. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hod
Podobné recepty jako Švestková zmrzlina
Švestková povidla podomácku recept
Nakrájíme na malé kousky a zasypeme cukrem. Přidáme 1 panák rumu. Necháme v lednici minimálně přes noc, hezky pustí šťávu. Vaříme na mírném ohni cca 1,5 hod a občas mícháme. Hustotu kontrolujeme tak, že lžící dáme trochu povidel na malý talířek a chvilku počkáme, než to zchládne. Když talířek obrátí
Podobné recepty jako Švestková povidla podomácku