Žitno-špaldové bochánky recept
Suroviny: mouka žitná, droždí, mléko, voda, olej, cukr, sůl. Připravíme kvásek.Do mísy nasypeme suché suroviny, poté do důlku přidáme vzešlý kvásek a mokré ingredience.Vypracujeme těsto, nesmí se lepit na….
Podobné recepty jako Žitno-špaldové bochánky
Křupavé špaldové bochánky recept
Suroviny: mouka špaldová hrubá, mléko, droždí sušené, cukr, vejce, sůl, olej olivový, semínka slunečnicová. Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl….
Podobné recepty jako Křupavé špaldové bochánky
Žitno-pšeničné špičky recept
2. 2012 11:15 cathleen +8 dalších fotek Přidat fotku Suroviny Porce: 5 větších špiček asi po 120-130 g Na omládek: 100 g vlažné vody lžička Sladěnky 15 g droždí 130 g hladké mouky Dále: 130 g vody lžíce oleje 1,5 lžičky soli lžička drceného kmínu (nemusí být) 250 g žitné chlebové mouky 20 g hladké m
Podobné recepty jako Žitno-pšeničné špičky
Žitno-špaldový perník
Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
Podobné recepty jako Žitno-špaldový perník
Žitno-pšeničný chléb II. recept
1 lžička cukru 100 g hladké mouky 50 g celozrnné pšeničné 350 g tmavé žitné mouky 1 lžička drceného kmínu 1 lžička chlebového koření (kupuji v DM drogerii) 1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého sezamová semínka (nebo slunečnicová, lněnná ap) Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.
Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Postup přípravy. Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého množství) a zakryté necháme prokvasit. Trvá to, podle okolní teploty a síly kvásku, asi 16-24 hodin. Vykvašený má hodně zvětšený objem, příjemně nakysle voní a na povrchu se objevují kráterky po prasklých bu
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem
Velikonoční mini mazance ze špaldové mouky
Uložte v míse pod utěrku a nechte asi 45 minut kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Nyní vytvarujte bochánky. Těsto si rozdělte na 6 stejně velkých kusů. Každý bochánek zpracujte rukama. Utvořte menší placku a její růžky ohněte pod těsto, tím vznikne navrchu úplně hladký bochánek, a krouživým poh
Podobné recepty jako Velikonoční mini mazance ze špaldové mouky
Bochánek, který se vždy povede
Pak celé bochánky pomažeme rozšlehaným vajíčkem a bohatě posypeme sekanými loupanými mandlemi. 3. Do středu bochánků nastříhneme nůžkami nebo nožem křížek a pečeme v předehřáté troubě ! asi 3/4 hodiny až 1 hodinu. Nejprve zapečeme při 200 °C, potom snížíme teplotu na 160-170 °C a dopečeme. Zda jsou
Podobné recepty jako Bochánek, který se vždy povede
Špaldové kváskové žemle recept
Suroviny: kvásek, mouka špaldová celozrnná, voda, mouka chlebová, mouka špaldová celozrnná, sůl, olej, voda, semínka lněná. Kvásek , vodu a mouku promícháme, misku překryjeme folií a dáme na teplé místo. Necháme zrát přibližně 4 h.Ke zralému kvásku prosijeme oba druhy….
Podobné recepty jako Špaldové kváskové žemle
Špaldovo-žitné perníčky recept
Postup přípravy. Máslo rozpustíme v kastrolku, odstavíme z plotny, přidáme med a umícháme kompaktní hmotu, kterou necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Na vál dáme mouku, prosejeme moučkový cukr, přidáme koření, kakao, jedou sodu, vejce a zchladlou medovou hmotu a vypracujeme těsto.
Podobné recepty jako Špaldovo-žitné perníčky
Pšenično- špaldové kaiserky recept
Pak bochánky prořízneme razničkou na kaiserky, potřeme rozšlehaným vejce, posypeme semínky a necháme asi 5-10 minut ještě kynout. Rozpálíme troubu na 200°C, vložíme plech s kaiserkami a pečeme asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 180°C a dopékáme, dokud nemají tu správnou barvu. Pečení si každý ohl
Podobné recepty jako Pšenično- špaldové kaiserky
Žitný biskupský chlebíček recept
V jedné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, v druhé míse vyšleháme vajíčka s cukrem. Poté smícháme dohromady a přidáme ostatní ingredience. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 35 minut. Uvařeno Přidat do oblíbených (15×) Přidat poznámku
Podobné recepty jako Žitný biskupský chlebíček
Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí recept
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny. Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Posypeme na hrubo nastrouhanými jablky (dle chuti dochucenými cukrem - já jsem nedávala) a skořicí. Pečeme na 180°C asi 40 minut. Po vyndání z trouby koláč ihned sundáme z pečicího papí
Podobné recepty jako Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí
Kropenaté hvězdičky se špaldovou moukou a chia semínky recept ...
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a necháme vymíchat a vykynout nelepivé těsto. Vykynuté těsto na pracovní desce rozdělíme na 8-10 dílků, vytvarujeme bochánky, dáme na plech s pečícím papírem a pod utěrkou ještě necháme chvíli nakynout.
Podobné recepty jako Kropenaté hvězdičky se špaldovou moukou a chia semínky ...
Špaldovo-žitný chlebík z DP recept
Suroviny: voda, pivo světlé, sůl, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí, kvas žitný. Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí nahoru na mouku, kvásek také, ale do opačného rohu….
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chlebík z DP
Žitný celozrnný chleba se semínky recept
Vymažeme formu na chleba sádlem, těsto do ní urovnáme, i s formou uzavřeme ve velkém sáčku a necháme nakynout (cca 2 hodiny). Vložíme do studené trouby, zapneme na 200 °C a upečeme - po cca 35-40 minutách chleba z formy opatrně vyklopíme na plech a 10-15 minut dopečeme.
Podobné recepty jako Žitný celozrnný chleba se semínky
Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
150 g rozmraženého špenátu (cca 200 g ve zmrzlém stavu) 1/2 hrnku žitné mouky. 1/2 hrnku hladké špaldové mouky. 2 vejce. 1,5-2 hrnky mléka. 1 špetka soli.
Podobné recepty jako Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky
Moravské slané bochánky recept
Suroviny: kefír, majolka, sůl, cukr krupice, mouka hladká, semínka slunečnicová, mák, droždí, klobása vinná, vejce, sýr eidam, mák, sůl. Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale….
Podobné recepty jako Moravské slané bochánky
Špaldovo-žitný chléb recept
400 g 400 g špaldové mouky 400 g 400 g žitné celozrnné mouky 200 g 200 g hladké mouky 200 ml 200 ml vlažného mléka 500 ml 500 ml vlažné vody 2 lžíce 2 lžíce oleje 1 kostka 1 kostka droždí (42 g) 1 lžička 1 lžička cukru 2 lžičky 2 lžičky soli 2 lžičky 2 lžičky kmínu
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb
Špaldové borůvkové koláčky recept
Špaldové borůvkové koláčky RubyRom Tady může být vaše fotka :) Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku receptu; Suroviny Porce: 20 ks ... Rozdělíme na asi 20 stejně velkých dílků a tvoříme malé bochánky, které na plechu vytvarujeme na koláčky tak, že udělíme uprostřed důlek a zvětšíme , aby vznikl
Podobné recepty jako Špaldové borůvkové koláčky
Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník - recept: Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko.Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které Blesk.cz
Podobné recepty jako Žitno-špaldový perník
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
1 porce 90 minut Suroviny celozrnná mouka (žitná celozrnná hladká mouka (např. Pernerka)) 300 g špaldová hladká mouka (např. Pernerka) 200 g sušené droždí 9 g cukr krystal 1 lžička drcený kmín 2 lžičky voda 400 ml slunečnicová semínka 6 lžic sádlo (na vymazání pekáčku) 1 lžíce sůl 2 lžičky
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Žitno-špaldové placky prosté, základní recept
1 Všechny mouky smícháme se solí. Mohou být bez prosátí. Je-li sůl hrubší, rozmícháme ji nejdříve v teplé vodě. Do důlku v mouce nalijeme olej a vodu. Zpracujeme těsto napřed vařečkou, poté rukou. Hněteme 8 - 10 minut, až těsto drží pohromadě a zjemní. 2 Vytvoříme bochánek těsta, dovnitř zapracujeme
Podobné recepty jako Žitno-špaldové placky prosté, základní