žitno špaldové bochánky recept


žitno špaldové bochánky recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na žitno špaldové bochánky, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření žitno špaldové bochánky. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších žitno špaldové bochánky receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

recept internet
recept internet

Žitno-špaldové bochánky recept

Suroviny: mouka žitná, droždí, mléko, voda, olej, cukr, sůl. Připravíme kvásek.Do mísy nasypeme suché suroviny, poté do důlku přidáme vzešlý kvásek a mokré ingredience.Vypracujeme těsto, nesmí se lepit na….

Podobné recepty jako Žitno-špaldové bochánky

Křupavé špaldové bochánky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Křupavé špaldové bochánky recept

Suroviny: mouka špaldová hrubá, mléko, droždí sušené, cukr, vejce, sůl, olej olivový, semínka slunečnicová. Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl….

Podobné recepty jako Křupavé špaldové bochánky

Žitno-pšeničné špičky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitno-pšeničné špičky recept

2. 2012 11:15 cathleen +8 dalších fotek Přidat fotku Suroviny Porce: 5 větších špiček asi po 120-130 g Na omládek: 100 g vlažné vody lžička Sladěnky 15 g droždí 130 g hladké mouky Dále: 130 g vody lžíce oleje 1,5 lžičky soli lžička drceného kmínu (nemusí být) 250 g žitné chlebové mouky 20 g hladké m

Podobné recepty jako Žitno-pšeničné špičky

Žitno-špaldový perník

Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.

Podobné recepty jako Žitno-špaldový perník

Žitno-pšeničný chléb II. recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitno-pšeničný chléb II. recept

1 lžička cukru 100 g hladké mouky 50 g celozrnné pšeničné 350 g tmavé žitné mouky 1 lžička drceného kmínu 1 lžička chlebového koření (kupuji v DM drogerii) 1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého sezamová semínka (nebo slunečnicová, lněnná ap) Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou

Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept

Postup přípravy. Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého množství) a zakryté necháme prokvasit. Trvá to, podle okolní teploty a síly kvásku, asi 16-24 hodin. Vykvašený má hodně zvětšený objem, příjemně nakysle voní a na povrchu se objevují kráterky po prasklých bu

Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem

Velikonoční mini mazance ze špaldové mouky

Uložte v míse pod utěrku a nechte asi 45 minut kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Nyní vytvarujte bochánky. Těsto si rozdělte na 6 stejně velkých kusů. Každý bochánek zpracujte rukama. Utvořte menší placku a její růžky ohněte pod těsto, tím vznikne navrchu úplně hladký bochánek, a krouživým poh

Podobné recepty jako Velikonoční mini mazance ze špaldové mouky

Bochánek, který se vždy povede
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bochánek, který se vždy povede

Pak celé bochánky pomažeme rozšlehaným vajíčkem a bohatě posypeme sekanými loupanými mandlemi. 3. Do středu bochánků nastříhneme nůžkami nebo nožem křížek a pečeme v předehřáté troubě ! asi 3/4 hodiny až 1 hodinu. Nejprve zapečeme při 200 °C, potom snížíme teplotu na 160-170 °C a dopečeme. Zda jsou

Podobné recepty jako Bochánek, který se vždy povede

Špaldové kváskové žemle recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Špaldové kváskové žemle recept

Suroviny: kvásek, mouka špaldová celozrnná, voda, mouka chlebová, mouka špaldová celozrnná, sůl, olej, voda, semínka lněná. Kvásek , vodu a mouku promícháme, misku překryjeme folií a dáme na teplé místo. Necháme zrát přibližně 4 h.Ke zralému kvásku prosijeme oba druhy….

Podobné recepty jako Špaldové kváskové žemle

Špaldovo-žitné perníčky recept

Postup přípravy. Máslo rozpustíme v kastrolku, odstavíme z plotny, přidáme med a umícháme kompaktní hmotu, kterou necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Na vál dáme mouku, prosejeme moučkový cukr, přidáme koření, kakao, jedou sodu, vejce a zchladlou medovou hmotu a vypracujeme těsto.

Podobné recepty jako Špaldovo-žitné perníčky

Pšenično- špaldové kaiserky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pšenično- špaldové kaiserky recept

Pak bochánky prořízneme razničkou na kaiserky, potřeme rozšlehaným vejce, posypeme semínky a necháme asi 5-10 minut ještě kynout. Rozpálíme troubu na 200°C, vložíme plech s kaiserkami a pečeme asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 180°C a dopékáme, dokud nemají tu správnou barvu. Pečení si každý ohl

Podobné recepty jako Pšenično- špaldové kaiserky

Žitný biskupský chlebíček recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný biskupský chlebíček recept

V jedné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, v druhé míse vyšleháme vajíčka s cukrem. Poté smícháme dohromady a přidáme ostatní ingredience. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 35 minut. Uvařeno Přidat do oblíbených (15×) Přidat poznámku

Podobné recepty jako Žitný biskupský chlebíček

Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí recept

Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny. Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Posypeme na hrubo nastrouhanými jablky (dle chuti dochucenými cukrem - já jsem nedávala) a skořicí. Pečeme na 180°C asi 40 minut. Po vyndání z trouby koláč ihned sundáme z pečicího papí

Podobné recepty jako Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí

Kropenaté hvězdičky se špaldovou moukou a chia semínky recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kropenaté hvězdičky se špaldovou moukou a chia semínky recept ...

Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a necháme vymíchat a vykynout nelepivé těsto. Vykynuté těsto na pracovní desce rozdělíme na 8-10 dílků, vytvarujeme bochánky, dáme na plech s pečícím papírem a pod utěrkou ještě necháme chvíli nakynout.

Podobné recepty jako Kropenaté hvězdičky se špaldovou moukou a chia semínky ...

Špaldovo-žitný chlebík z DP recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Špaldovo-žitný chlebík z DP recept

Suroviny: voda, pivo světlé, sůl, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí, kvas žitný. Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí nahoru na mouku, kvásek také, ale do opačného rohu….

Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chlebík z DP

recept internet
recept internet

Žitný celozrnný chleba se semínky recept

Vymažeme formu na chleba sádlem, těsto do ní urovnáme, i s formou uzavřeme ve velkém sáčku a necháme nakynout (cca 2 hodiny). Vložíme do studené trouby, zapneme na 200 °C a upečeme - po cca 35-40 minutách chleba z formy opatrně vyklopíme na plech a 10-15 minut dopečeme.

Podobné recepty jako Žitný celozrnný chleba se semínky

Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky

150 g rozmraženého špenátu (cca 200 g ve zmrzlém stavu) 1/2 hrnku žitné mouky. 1/2 hrnku hladké špaldové mouky. 2 vejce. 1,5-2 hrnky mléka. 1 špetka soli.

Podobné recepty jako Špenátové palačinky ze špaldové a žitné mouky

Moravské slané bochánky recept

Suroviny: kefír, majolka, sůl, cukr krupice, mouka hladká, semínka slunečnicová, mák, droždí, klobása vinná, vejce, sýr eidam, mák, sůl. Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale….

Podobné recepty jako Moravské slané bochánky

Špaldovo-žitný chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Špaldovo-žitný chléb recept

400 g 400 g špaldové mouky 400 g 400 g žitné celozrnné mouky 200 g 200 g hladké mouky 200 ml 200 ml vlažného mléka 500 ml 500 ml vlažné vody 2 lžíce 2 lžíce oleje 1 kostka 1 kostka droždí (42 g) 1 lžička 1 lžička cukru 2 lžičky 2 lžičky soli 2 lžičky 2 lžičky kmínu

Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb

recept internet
recept internet

Špaldové borůvkové koláčky recept

Špaldové borůvkové koláčky RubyRom Tady může být vaše fotka :) Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku receptu; Suroviny Porce: 20 ks ... Rozdělíme na asi 20 stejně velkých dílků a tvoříme malé bochánky, které na plechu vytvarujeme na koláčky tak, že udělíme uprostřed důlek a zvětšíme , aby vznikl

Podobné recepty jako Špaldové borůvkové koláčky

Žitno-špaldový perník

Žitno-špaldový perník - recept: Mouky, cukr, kypřící prášky a kakao smícháme v míse, přidáme vejce, olej, med, smetanu a mléko.Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které Blesk.cz

Podobné recepty jako Žitno-špaldový perník

Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...

1 porce 90 minut Suroviny celozrnná mouka (žitná celozrnná hladká mouka (např. Pernerka)) 300 g špaldová hladká mouka (např. Pernerka) 200 g sušené droždí 9 g cukr krystal 1 lžička drcený kmín 2 lžičky voda 400 ml slunečnicová semínka 6 lžic sádlo (na vymazání pekáčku) 1 lžíce sůl 2 lžičky

Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...

Žitno-špaldové placky prosté, základní recept

1 Všechny mouky smícháme se solí. Mohou být bez prosátí. Je-li sůl hrubší, rozmícháme ji nejdříve v teplé vodě. Do důlku v mouce nalijeme olej a vodu. Zpracujeme těsto napřed vařečkou, poté rukou. Hněteme 8 - 10 minut, až těsto drží pohromadě a zjemní. 2 Vytvoříme bochánek těsta, dovnitř zapracujeme

Podobné recepty jako Žitno-špaldové placky prosté, základní

Kde najít informace



×