Čokoládový lávový koláč
...se o teplý koláč s tekutou čokoládovou náplní, proto se mu říká lávový. Recept vylepšuje klasiku v ... podobě čokoládového dortu jen drobnými způsoby proto, aby podstata zůstala zachována. Mouku můžete ... si možná budou myslet, že jste kouzelník. A to i proto, že tento čokoládový dort potřebuje pouze 6...
Jednoduchá buchta ze salka recept
...jako „zakázaná buchta”. Proč zakázaná? Nejspíš proto, že ji tvoří hříšně dobrý krém. Ale nač jí ... I vaši rodinu takhle můžete pořádně překvapit. Protože zatímco na začátku to bude vypadat, že opravdu...
Vaříte rádi, nebo jen proto, že je to nutné?
...je samozřejmě také to, že je úspornější. Navíc protože sami nakupujete suroviny, vybíráte si ty...
Jak si zpříjemnit předvánoční čas aneb Těšíme se na Vánoce!
...trávíme mnoho hodin našeho života. Napusťme proto do kbelíku vodu, přidejme čistidlo, kápněme ... za čas uvítá, avšak i společnost je důležitá, proto zavolejme svým přátelům – nejlepším, které známe...
Bezový sirup
Pokud milujete home-made výrobky a nebojíte se je sami doma udělat, určitě přijdete na chuť bezovému sirupu. Ten si doma ...
Guláš z vepřové krkovice
...Tento recept je navíc obohacen o luštěniny, a proto se od klasického předpisu na guláš trochu liší....
Kluci v akci zapečená brokolice recept
...vápníku je prospěšná v prevenci kostních poruch. Proto by měl brokolici zařadit do svého jídelníčku ... brokolici poznáte podle toho, že trochu křupne. Proto je třeba dbát na dobu vaření, aby se nerozvařila....
Pitný režim je důležitý, nezapomínejte pít!
.... V průměru lidské tělo vyloučí 2,5 l vody denně, proto je důležité, abychom tyto ztráty doplňovali. ... dostavuje až při stavu 1-2 % dehydratace, mějte proto lahev nebo sklenici s vodou stále na očích nebo...
Připraveným štěstí přeje čili smažení je radost
...i když se to těžce říká, vyhoďte do popelnice, protože bez dobré pánve dobrého smaženého kapra ... Pánev na smažení není nejlevnější záležitost, a proto jejímu výběru věnujte pozornost. Pánev kupujte...
Bezový sirup pro nápoj Hugo
Jakmile v přírodě rozkvetou krémově zbarvené květy černého bezu, brzy se po nich zapráší. Z bezinkových květů se totiž př...
Houbová omáčka na těstoviny
...omáčka. Díky houbám a smetaně je však hutnější, a proto se najdou strávníci, kterým neudělá dobře. ... a vývar. Tohle jídlo je rychlé a nenáročné, proto se do jeho přípravy můžete pustit hned jak...
Guacamole
...když je moc chlazené, tak ztrácí svou chuť. Proto je dobré ji podávat co nejdřív po udělání. Kdyby...
TOP 10 receptových stránek na českém internetu
...náš život. A bez jídla života už vůbec není. Proto můžete na internetu narazit na přehršel webů, ... Rozvoz hotových jídel je hotová móda, a proto zde můžete najít užitečné informace o rozvozu...
Těstoviny při dietě? Víme, jak na to!
...dne je shazování nabraných kil a slovo dieta se proto nyní skloňuje obzvlášť často. Jak si vedou ... levné a hlavně rychlé! Druhů těstovin je mnoho, proto si vybrat zvládne určitě každý. Jak je to ale v...
Vanilkové rohlíčky
...Vanilkové rohlíčky jsou nejlepší uleželé a proto si jejich přípravu naplánujeme na polovinu...
Vaječňák - vánoční vaječný likér
...nedovede představit pravé vánoce bez Vaječňáku. Proto vám přinášíme tento recept bez kterého nebudou...
Smažený sýr
...strouhanku smíchanou s polohrubou moukou. Je to proto, aby nám smažený sýr nevytekl. Obalené plátky...
Pozor na výběr octa
...je lihový ocet nejvhodnější pro nakládání, a to proto, že svým složením je pro zavařování nejen chuťově ... nejlepší, ale také proto, že svou koncentrací dokáže uchovat potraviny ... Především na ty doma zavařené nedáte dopustit, protože po pravdě – ty kupované – většinou nejsou ono. Proto si každý rok s velkým úsilím sami vypěstujete ... složením a výrobním postupem prostě jedinečný, a proto v okurkových nálevech nezaměnitelný. Vyrábí se...
Sója plná bílkovin
...se vyznačuje svým vysokým obsahem bílkovin, proto je oblíbená mezi vegetariány, vegany a dietáři. ... dochází ke kácení velkých ploch deštného pralesa. Proto se Světový fond na ochranu přírody (WWF) od roku ... což jsou přírodní látky podobné ženským hormonům. Proto se doporučuje ženám v přechodu. Dále by sója měla ... stravitelná, jelikož má složitou chemickou vazbu. Proto lidé našly způsoby zpracování a úpravy sóji,...
Domácí housky
...jsou rozhodně chutnější než ty kupované. Už jen proto, že je sníme úplně čerstvé, totiž hned jak...
Pařížské rohlíčky
...a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánocích, ale kdykoliv...
Sýrová roláda
...pořád je pro mnohé královnou studené kuchyně. I proto, že může mít spoustu variant a chutí...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
...se mění na alkohol a oxid uhličitý. Síla vína je proto závislá na obsahu cukru v hroznech. Čím později ... byly hrozny sklizeny, tím více mají cukru, proto z nich může vzniknout víno s vyšším obsahem...
4 tipy, jak v létě nepřibrat ani deko
...je všude dostatek čerstvé ovoce a zeleniny, a proto by byla škoda toho nevyužít. Vhodné jsou saláty, ... o spoustu cukrů a konzervantů. Vytvořte si proto vlastní zdravější variantu za pomoci sušičky ... hodování brzy podepíše. S velikostí porcí to proto nepřehánějte a řiďte se starým dobrým heslem o ... prostě patří. Na zahradních party a grilovačkách proto nechybí nejrůznější drinky. Své místo zde má i...
Kopřivovo bršlicový nákyp
...je známá tím, že pročišťuje krev. Proto je tento nákyp prospěšný pro naše zdraví...
Mořidlo s balsamikovým octem
...má svou specifickou vůni a chuť, a proto je dobré si maso předem namořit. Maso pak bude...
Bezinkový likér
...likér je tak výborný, že nikdy dlouho nevydrží, proto doporučujeme vyrobit větší množství. Takto...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Ořechové rohlíčky
Ořechové rohlíčky jsou jen zdánlivě podobné rohlíčkům vanilkovým. Hlavní přísada, což jsou ořechy jim totiž dodá zcela j...
Velikonoční mandloví zajíčci
...příbuzných. Příprava je velmi jednoduchá, proto je skvělé do ní zapojit i malé děti, které naplno...
Pažitkové listové kornoutky s pěnou z nivy
...totiž daleko širší. Tyto trubičky si zamilujete i proto,že je lze různě...
Jarní brokolicový salát
Jarní brokolicový salát chutná s čerstvým pečivem nebo nasucho opečenou topinkou. Můžete ho podávat jako lehkou a zdravou...
Grilovaná zelenina
...hlavní sklizně zeleniny je v plném proudu, je proto více než vhodné si udělat skvělé jídlo, které...
Hovězí burgery
...sníte jeden, budete okamžitě chtít druhý. Proto již dopředu avizujeme, že množství surovin se...
Tiramisu
...Itálii, výraznou oblibu si ale získalo i v Česku. Proto také vznikla celá řada lokálních variací, které...
Plněná hovězí roláda
...hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše...
Domácí kečup bez vaření
Používáte často kečup jako přílohu? Zkuste si vyrobit doma svůj vlastní. Díky tomuto receptu můžete zkusit domácí kečup, ...
Pražma v papilotě
Toto je to nejlepší co můžete s čerstvou rybou udělat. Stačí vám pár ingrediencí, které se dají také obměňovat a během tř...
Pečené rolky z vepřového masa
...sváteční variantou vepřových řízků. Podáváme je proto také nejčastěji s bramborovou kaší nebo vařenými...
Marmeláda z rebarbory
...je na rozdíl od jiných marmelád příjemně nakyslá. Proto se tak skvěle hodí jako náplň do buchet i koláčů...
Bylinkový ocet
...ocet u nás není příliš běžnou záležitostí, protože se nevyskytuje ve velkých, komerčně ... si jej připravují hospodyňky doma – a právě proto se tento výrobek příliš nešíří. Dnes vám jej ale...
Pomazánka z avokáda a vajec
...Avokádo našemu organizmu velmi prospívá, třeba proto, že obsahuje zdravé tuky, které pomáhají snižovat...
Krůta s kaštanovou nádivkou
Křehká a šťavnatá krůta s nádivkou z jedlých kaštanů je chloubou každé sváteční tabule. Připravte si doma tuto delikatesu...
Vepřová panenka
...přípravy se chci podělit. Oblíbený je u nás také proto, že při se při vaření zašpiní minimum nádobí....
Cizrnový salát
...vlákninu. Obsahuje také nemalé množství železa, a proto je vhodná pro všechny, kdo trpí chudokrevností....
Pravé italské parmazánové rizoto
...a zaběhnuté recepty našich oblíbených jídel, protože jsme byli skoro všichni doma. A tak se dalo ... to dělat na varné desce. Rizoto je krémové, protože použité odrůdy rýže jsou bohaté na škrob. ... splňuje všechny atributy božského jídla, je to proto, že rýže má úžasnou jemnost a bohatou chuť. Vedle...
Pizza s čerstvou ricottou a červenou cibulí
...kontrastů chutí a vůní byste se neměli bát. Proto by se sousloví cibulová marmeláda mělo používat...
Pečená kotleta v troubě
...ingrediencí a pokrm je hotový za chviličku. Je proto ideální pro všechny, kdo chtějí rychle a chutně...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Proto recepty