Mořidlo s balsamikovým octem recept
Divočina má svou specifickou vůni a chuť, a proto je dobré si maso předem namořit. Maso pak bude šťavnaté, chutné a balsamiko mu dodá šmrnc.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 0,5l převařené vody
- 2 lžíce balsamika
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 menší celer
- 4 kuličky jalovce
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 2 bobkové listy
- 2 snítky čerstvého tyminánu
Způsob přípravy
Nejdříve si nadrobno nasekáme cibuli, zeleninu nakrájíme na kostičky a polovinu z toho nasypeme do nádoby, ve které chceme maso nakládat.
Maso omyjeme, očistíme a položíme do nádoby na zeleninu. Vodu s balsamikem a kořením přivedeme k varu, ihned odstavíme a necháme vychladnout.
Vyhladlým mořidlem přelijeme maso, posypeme zbytkem zeleniny s cibulí a zatěžkáme. Necháme 2-3 dny uležet, každý den obracíme.