Recept Italské dušené hovězí

Detail receptu na jídlo Italské dušené hovězí. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Italské dušené hovězí

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým vařením, při kterém se rozvinou všechny chutě čerstvých bylin a koření. Podáváme ho s rýží, s knedlíky nebo jen s pečivem.

Ve velkém hrnci usmažíme na oleji pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený celer a mrkev. Restujeme asi 5 minut. Pak přidáme utřený česnek a po půl minutě hrnec odstavíme z plotny.

Do igelitového sáčku nasypeme mouku, sůl a pepř a promícháme. Nakrájené hovězí maso vložíme do sáčku a protřepeme tak, aby se kostky masa v mouce důkladně obalily.

Do hrnce přilijeme zbylý olivový olej, vrátíme na plotnu a ohřejeme na vysokou teplotu. Pak přihodíme maso a za občasného míchání ho opečeme dohněda. Nyní přilijeme šálek hovězího vývaru a červené víno. Povaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme rozdrcený tymián, 3 hrnky hovězího vývaru, rozmarýn, bobkový list, majoránku, na kousky nakrájená oloupaná rajčata z plechovky, oregano, nakrájené brambory a houby. Směs dochutíme pepřem a solí. Důkladně zamícháme a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a zvolna dusíme 3 až 4 hodiny. Občas nezapomeneme promíchat.

Když je hovězí maso měkké, vmícháme čerstvou bazalku a petrželku.

Na talíři posypeme parmazánem, nebo jiným italským sýrem.

Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým vařením, při kterém se rozvinou všechny chutě čerstvých bylin a koření. Podávám...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Italské dušené hovězí


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Italské dušené hovězí

Ingredience receptu Italské dušené hovězí

1 kg libového zadního hovězího
1-2 brambory
8 žampionů nebo jiné houby
5 lžic extra panenského olivového oleje
1 lžíce červeného vína
2 plechovky nakládaných rajčat
čerstvě mletý pepř
4 středně velké mrkve
3 celerové stonky
1 žlutá cibule
1/3 hrnku mouky
3 stroužky česneku
4 hrnky hovězího vývaru
sůl
1/2 lžičky sušené majoránky
2 bobkové listy
čerstvá zelená petrželka
3 lžíce čerstvé bazalky
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sušeného rozmarýnu
sýr parmazán

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hovězí
Hledat podobné recepty jako Italské dušené hovězí

Podobné recepty jako Italské dušené hovězí


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů