Bramborový koláč se slaninou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Bramborový koláč se slaninou je samostatné jídlo, ale může být i skvělou přílohou k pečeným masům.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg brambor
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

Brambory omyjeme a vsypeme je do horké vody. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pak vodu slijeme a necháme brambory částečně vychladnout. Troubu si mezitím předehřejeme na 200 stupňů.

Polovinu másla rozpustíme, přidáme 2 lžíce oleje a nakrájenou cibuli. Krátce ji restujeme, pak přidáme nakrájenou slaninu, špetku muškátového oříšku, soli, papriky a pepře. Za stálého míchání restujeme asi 2 minuty.

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dno formy na koláč vymažeme zbylým máslem a pokryjeme ho plátky brambor. Ostatní brambory přidáme do směsi se slaninou, přisypeme lžíci nasekané zelené petrželky a vše lehce promícháme, aby se brambory obalily kořením i olejem.

Na dno formy pokryté plátky brambor pak rozprostřeme bramborovou směs, poklademe ji plátky zbylého másla a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 60 až 80 minut, občas povrch pokapeme olivovým olejem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborový koláč se slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborový koláč se slaninou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborový koláč slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborový koláč se slaninou

Kde najít informace



×