Marinované kuřecí řízky recept
Marinované kuřecí řízky jsou křehké a jemné, a s pečenými nebo vařenými bramborami vykouzlíte skvělé jídlo. Doplnit ho můžete třeba salátem z čerstvé sezónní zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecích prsou
- 2 vejce
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1,5 lžičky bramborového škrobu
- olivový olej
- zelená petrželka
Způsob přípravy
V míse ušleháme vejce s pepřem, paprikou, solí, škrobem, utřeným česnekem a hořčicí. Nakonec přidáme dvě až 3 lžíce oleje.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, ponoříme je do marinády a uložíme na 24 hodin do ledničky.
Druhý den plátky masa restujeme z obou stran na oleji, dokud maso nezměkne. Hned podáváme s vybranou přílohou. Nasekaná zelená petrželka každou porci skvěle doplní.