Řízky z uzené krkovice recept
Řízky z uzené krkovice podáváme nejraději s bramborovou kaší. Ale mohly by vám chutnat i s domácím bramborovým salátem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky uzené krkovice
- 1 vejce
- 1 lžíce sladké smetany
- 4 lžíce hladké mouky
- 6 lžic strouhanky
- plnotučná hořčice
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
Plátky krkovice zlehka naklepeme hranou dlaně, vložíme je do vroucí vody tak aby byly ponořené, a povaříme je 15 minut.
Vodu slijeme a maso necháme vychladnout. Pak každý plátek masa potřeme po obou stranách plnotučnou hořčicí. Vejce si rozšleháme v misce s mlékem.
Potřené plátky masa obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Ve vyšší pánvi rozpálíme větší vrstvu oleje a řízky v něm opatrně po obou stranách osmažíme.
Po smažení řízky odložíme na papírové ubrousky abychom se zbavili přebytečného tuku.