Vepřová játra se slaninou recept
Vepřová játra se slaninou podáváme s opečenými brambory. Pokud máme dost omáčky, můžeme jako přílohu připravit i rýži.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřových jater
- 200 g slaniny v plátcích
- 1 velká cibule
- 1 l hovězího vývaru
- mletý pepř
- hladká mouka
- celý kmín
- sůl
Způsob přípravy
Vepřová játra se slaninou podáváme s opečenými brambory. Pokud máme dost omáčky, můžeme jako přílohu připravit i rýži. Slaninu dáme na pánev a necháme opékat. Přidáme cibuli nakrájenou na kroužky, celý kmín, vepřová játra nakrájená na plátky a lehce podlijem vývarem. Vše pomalu dusíme,až játra změknou.
Pak játra a plátky slaniny vyjmeme, do pánve přidáme vývar, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme pepř a osolíme. Krátce povaříme. S opečenými brambory podáváme plátky jater se slaninou jako minutku, s rýží je polijeme játrovou omáčkou.