Studená okurková polévka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Tato polévka skvěle osvěží v horkých letních dnech. Okurky jsou téměř bez kalorií a hlavně plné vody, takže se o hydrataci nemusíte bát. Okurková polévka je okořeněná trochou štiplavého česneku a ovoněná koprem. Hustotu jí dodává jogurt nebo kysané mléko, takže výtečně zasytí. Okurkovou polévku lze podávat jako sytou svačinu nebo jako předkrm před hlavním chodem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 salátová okurka
  • 750 ml bílého jogurtu nebo kysaného mléka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • bílý pepř
  • cukr
  • sůl


Způsob přípravy

Okurku oloupeme, družinu nakrájíme na kostičky a polovinu odložíme stranou.

Druhou půlku nakrájené okurky rozmixujeme společně se solí, cukrem, pepřem a česnekem.

Do mísy vyklopíme jogurt, přidáme rozmixovanou okurkovou směs, přimícháme odložené nakrájené kousky okurky a směs dochutíme solí a pepřem.

Polévku dáme vychladit do lednice. Před podáváním ji ozdobíme nasekaným koprem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Studená okurková polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Studená okurková polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu studená okurková polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Studená okurková polévka

Kde najít informace



×