Pečené vepřové koleno recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí2 porce

Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstvým pečivem nebo bramborem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 vepřové koleno
  • pikantní kečup
  • 6 kuliček celého černého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 3 kuličky jalovce
  • 1 bobkový list
  • 2 stroužky česneku
  • špetka mletého černého pepře
  • 1 lžíce medu
  • sojová omáčka
  • worcestrová omáčka
  • špetka soli
  • trochu černého piva
  • příloha:
  • čerstvý strouhaný křen
  • pikantní hořčice
  • chleba


Způsob přípravy

Vepřové koleno nejprve vaříme (nejlépe v tlakovém hrnci) v osolené vodě, do které jsme přidali jalovec, nové koření, celý pepř a bobkový list.

Mezitím si připravíme marinádu smícháním kečupu, černého piva, medu, worcestrové omáčky, sojové omáčky, utřeného česneku, mletého pepře a špetky soli.

Asi po jedné hodině vaření koleno vyndáme z hrnce, vykostíme ho, hrubou kůži nařízneme křížem na několika místech a vložíme ho do pekáče. Potřeme ho ze všech stran marinádou a pečeme zvolna v troubě předehřáté na 160 stupňů do měkka. Během pečení koleno často poléváme marinádou a výpekem z masa.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečené vepřové koleno recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečené vepřové koleno.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené vepřové koleno .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené vepřové koleno

Kde najít informace



×