Velikonoční nádivka recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření3040 minPočet porcí4 porce

Nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonoc. Každá rodina má svůj nejlepší recept.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • uzené maso – kýta apod. (uvařené)
  • ½ balení toustový chléb s oliv. olejem
  • sůl
  • černý pepř mletý
  • 10 ks vajíčka
  • 5 ks ředkvičky
  • 1 svazek jarní cibulka
  • kari bylinka
  • majoránka
  • tymián
  • petrželka
  • medvědí česnek
  • žlutá paprika
  • polotučné mléko


Způsob přípravy

Předehřejeme si troubu a pekáček vyložíme pečícím papírem.

Uzené maso a toustový chléb si nakrájíme na malé kousky a nasypeme do hlubší mísy. Opláchneme si všechnu zeleninu.

Do mísy přisypeme nadrobno pokrájenou žlutou papriku, jarní cibulku a pár ředkviček. Okořeníme. Nastříháme si bylinky a přidáme k ostatním surovinám.

Vyklepneme vajíčka. Důkladně suroviny promícháme. Přilijeme trochu mléka, aby nádivka byla pěkně vláčná.

Směs přendáme do pekáčku a dáme péci do trouby na zhruba 30 – 40 minut na cca 170 °C. Ze začátku pečení nádivku v pekáčku přikryjeme a ke konci pečeme bez poklice, pěkně na lehkou kůrku. Dobrou chuť a krásné velikonoce.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Velikonoční nádivka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Velikonoční nádivka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční nádivka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční nádivka

Kde najít informace



×