Česnekové bramborové lupínky recept
Česnekové bramborové lupínky pečené v troubě jsou křupavé a pikantní. A můžete si je připravit kdykoliv máte doma pár brambor.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 středně velké brambory
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička kari koření
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme je na co nejtenčí plátky. Pak je propláchneme ve studené vodě, scedíme a zbývající vodu z nich vysušíme.
Do velké mísy nalijeme olej, utřený česnek, kari koření a sůl. Přidáme osušené bramborové plátky a vše důkladně promícháme, aby se každý plátek v marinádě obalil.
Na plech rozložíme pečící papír a na něj rozložíme připravené plátky brambor vedle sebe. V předehřáté troubě je pečeme 15 minut, pak všechny obrátíme a dopečeme dalších 10 až 15 minut.
Podáváme samotné, nebo s oblíbeným dipem.