Sdílet:

Cibulová marmeláda recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí6 porcí

Marmeláda z cibule? Nenechte se zmást! Cibule povařená s vínem a balzamikovým octem skvěle chutná například jako příloha masu, ať už grilovanému nebo uzenému.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g červené cibule
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 4 dcl suchého bílého vína
  • 1 dcl balzamikového octa
  • 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • ½ sáčku želírovací směsi (např. Gelfix extra od Dr. Oetkera)
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 - 2 lžičky soli
  • mletý pepř z mlýnku na dochucení


Způsob přípravy

Připravíme si asi 6 menších zavařovacích sklenic nebo sklenic se šroubovacím uzávěrem, které pečlivě vymyjeme a osušíme.

Cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi zahřejeme olej a cibuli na něm zpěníme. Poté přililjeme víno, ocet, přidáme tymián (je lepší snítky svázat provázkem, lépe se pak s nimi pracuje), želírovací směs a cukr. Vše promícháme a za neustálého míchání povaříme asi 5 minut.

Bylinky vyndáme z pánve, směs osolíme, opepříme a ihned ji plníme do připravených nádob. Ty uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme asi 10 minut odpočinout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Cibulová marmeláda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cibulová marmeláda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cibulová marmeláda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cibulová marmeláda

Kde najít informace



×