Dršťková polévka recept
Další dršťková polévka a osvědčený recept na ni. Dršťková polévka je v našich krajích evergreenem, a proto vybírejte recept na dršťkovou polévku právě zde.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 40 dkg dršťek
- 1 1/2 litru vody
- 10 dkg kořenové zeleniny
- 4 dkg tuku
- 4 dkg cibule
- 1 stroužek česneku
- mletý pepř
- majoránka
- 1 lžička červené papriky
- 2 dkg hladké mouky
Způsob přípravy
Očištěné a dobře omyté dršťky dáme do studené vody a vaříme asi 1/2 hodiny. Tuto vodu slijeme, nalijeme opět studenou vodu, osolíme a vaříme. Vodu slijeme několikrát a vaříme, až dršťky změknou.
Na rozpuštěném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou nakrájenou zeleninu, česnek rozetřený se solí a dusíme do měkka. Posypeme moukou a chvíli smažíme.
Měkké dršťky vybereme a nakrájíme na tenké nudličky. Polévku přecedíme, nalijeme na udušenou zeleninu, přidáme nakrájené dršťky, mletý pepř, majoránku, červenou papriku a ještě chvíli povaříme. K polévce podáváme slané rohlíky.