Dušený hrášek se smetanou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Zeleninové přílohy se hodí především k masovým pokrmům. Hrášek je v české kuchyni velmi populární, ať už jako polévka nebo v dušené formě jako příloha. Sladké zelené kuličky obsahují bílkoviny a pojídáním hrášku podpoříte činnost některých orgánů v těle. Například slinivky nebo ledvin. Po hrášku dušeném na másle, zalitým vývarem a zjemněným smetanou, oblíznou strávníci všechny prsty!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vyloupaného zeleného hrášku (čerstvý i mražený)
  • 60 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • vývar masový nebo zeleninový, příp. voda
  • 250 ml smetany na vaření
  • sůl


Způsob přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme k němu vyloupaný zelený hrášek.

Hrášek osolíme trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Vývar přiléváme postupně, podle toho jak se bude odpařovat.

Téměř změklý hrášek zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme a opět dusíme.

Nakonec k hrášku přilijeme smetanu, směs prohřejeme a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušený hrášek se smetanou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušený hrášek se smetanou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušený hrášek smetanou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušený hrášek se smetanou

Kde najít informace



×