Dýňový koláč s hruškami recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Dýňový koláč s hruškami je křehký a vláčný. Povrch můžete ozdobit našlehanou smetanou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 350 g dýně Hokkaidó
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 50 g Hery na pečení
  • 1 pomeranč
  • 2 hrušky
  • 0,5 lžíce prášku do pečiva
  • sůl
  • cukr


Způsob přípravy

V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme změklé máslo a Heru, špetku soli a uhněteme hladké těsto. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem a těsto do něj rozprostřeme tak, aby byly okraje asi 1,5 cm zvednuté.

Dýni nakrájenou na kostičky společně s nakrájenými hruškami dusíme lehce podlité vodou. Přidáme špetku soli, lžíci cukru a ₃ lžíce pomerančové šťávy. Zvolna dusíme a podle potřeby podléváme. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.

Když je dýně měkká a tekutina se téměř vydusí, rozmixujeme vše na hustou kaši. Podle vlastní chuti můžeme přidat cukr. Směs rozložíme na těsto do formy a v předehřáté troubě pečeme 20 až 40 minut.

Nakonec zkusíme špejlí, je-li koláč všude propečený a necháme ho vychladnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňový koláč s hruškami recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňový koláč s hruškami.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňový koláč hruškami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňový koláč s hruškami

Kde najít informace



×