Fazolová polévka recept
Fazolová polévka z konzervovaných bílých fazolí je krásně hustá a když k ní přidáte čerstvé pečivo, dokonale zasytí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 konzerva bílých fazolí
- 1 ostravská klobása
- 1 cibule
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
- sušená majoránka
- hladká mouka
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
V hrnci zahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce ji orestujeme. K cibuli přidáme papriku a mícháme asi minutu. Přilijeme vývar, přidáme nakrájenou klobásu, špetku soli a pepře a zvolna vaříme 15 minut.
Po této době polévku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody a vaříme dalších 5 minut. Nakonec do polévky nasypeme konzervované fazole, přidáme špetku majoránky, podle chuti ještě sůl nebo pepř a polévku už jen prohřejeme.