Křehké hruškové koláčky z listového těsta recept
Křehké hruškové koláčky z listového těsta voní karamelem a k čaji nebo ke kávě budou skvělé. Rychlý a jednoduchý recept.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 hrušky
- 1 balení listového těsta
- 1 lžička skořice
- 3 lžičky cukru
- 1 lžičku solamylu
- 1 vejce
- olivový olej
- voda
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Hrušky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Ve vyšší pánvi je smícháme s cukrem, špetkou skořice a krátce restujeme. Pak přidáme trochu vody a solamyl, promícháme a povaříme do zhoustnutí.
Na vále si rozválíme těsto na tenkou placku a nakrájíme ho na čtverce. Na každý čtverec dáme lžíci nebo dvě karamelizovaných hrušek, přiklopíme druhým čtvercem a okraje pevně stiskneme.
Připravené koláčky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem. V předehřáté troubě pečeme cca 15 až 20 minut.