Maďarský guláš recept
Maďarský guláš je pěkně pikantní. Podávat ho můžeme s pečivem nebo s houskovým knedlíkem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hovězího masa
- 3 lžíce zakysané smetany
- 200 ml masového vývaru
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- kmín
- olivový olej
- mletá pálivá paprika
- mletá sladká paprika
- mořská sůl
- hladká mouka
Způsob přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nahrubo a česnek utřeme se solí. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a když se zahřeje, přidáme maso, cibuli i česnek a promícháme.
Vše krátce osmahneme, pak přidáme trochu vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného zamíchání asi 10 minut. Pak přidáme oloupaná a pokrájená rajčata, špetku sladké i pálivé papriky a kmínu. Vše promícháme a podlijeme vývarem. Znovu maso dusíme až do změknutí. Během této doby podle potřeby maso podléváme vývarem a občas zamícháme.
1 lžíci mouky rozmícháme v trošce vývaru a když je maso měkké, omáčku jím zahustíme. Teď již jen krátce povaříme. Do hotového guláše přidáme smetanu a podle potřeby ho osolíme a okořeníme.
Podáváme s vybranou přílohou.