Recept Silná hovězí polévka

Detail receptu na jídlo Silná hovězí polévka. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Silná hovězí polévka

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuchyni. Dobrý a silný hovězí vývar je chlouba každého kuchaře. Kromě uvařeného masa můžeme do polévky zavařit třeba játrové knedlíčky.

Do velkého hrnce vložíme omyté maso, polévkové kosti, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek,stonky celeru a libečku, všechno koření, sůl a zalijeme studenou vodou.

Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi dvě a půl hodiny.

Pak odstavíme, necháme stát asi 15 minut a vyndáme zeleninu a maso. Oboje nakrájíme na kousky.

Vývar scedíme, přidáme zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu a maso. Nakonec pokrájíme zelenou petrželku a pažitku a přidáme do polévky.

Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuchyni. Dobrý a silný hovězí vývar je chlouba každého kuchaře. Kromě uvařeného ma...
  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Silná hovězí polévka


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Silná hovězí polévka

Ingredience receptu Silná hovězí polévka

500 g hovězího žebra
4 l vody
250 g kořenové petržele
250 g celeru
150 g mrkve
2-3 hovězí kosti
1 neoloupaná cibule
2-3 stonky zelené petržele
1 stonek celeru
1 stonek libečku
1 stroužek česneku
pažitka
1 lžíce soli
5 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
nudle

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Polévky
Hledat podobné recepty jako Silná hovězí polévka

Podobné recepty jako Silná hovězí polévka


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů